Dziecie Chaosu
Temat: KULINARIA
...który jest w dodatku tańszy). Można oczywiście kupić sobie pangę, jeżeli ktoś lubi gatunki hodowane w kupie małych wesołych Tajwańczyków, ale to już na własną odpowiedzialność.
- jednej średniej wielkości cebuli
- dwóch łyżek kwaśnej śmietany (18%)
- trzech jaj
- bułki tartej
- jednej solidnej ugotowanej marchewki
- soli, pieprzu, suszonego koperku, pietruszki czy czego tam kto lubi dodawać do ryby
Rybę rozmroziwszy uprzednio i zdziwiwszy się jak niewiele z niej zostało kręcimy przez maszynkę, do której zakładamy sitko o małych oczkach. Dokręcamy też cebulę i marchewkę. Do rybnej masy wbijamy jajka, wrzucamy śmietanę (im bardziej gęsta i kwaśna tym lepiej) i mieszamy do połączenia się jajek z rybą i śmietaną drewnianą łyżką (łyżka z drewna z jakiegoś powodu niezbędna). Wymieszawszy masę dokładnie, zaczynamy metodycznie...
Źródło: forum.muratordom.pl/showthread.php?t=93759