Dziecie Chaosu
Temat: SCHUDNIJ WRESZCIE
Dzienx Lilka! Przyznam, że bedzie to moja pierwsza "głodowa" dieta, bo do tej pory zwracałam bardziej uwage na wartosci odżywcze produktów(na kalorie równiez!) ale... I wydaje mi się, ze chyba jednak ZA ZDROWO!!! sie odzywiałam...;) No nic...Od jutra zaczynam bój- W tym celu wypuszczam juz gaz z PEPSI light-zeby nie było:)))ze celulit hoduje...;)I obiecuje, ze jesli w ciagu 2 tyg. zrzuce parę kilo, to zmienie zdanie o "drakonach":P Boje sie tylko, zeby mi jojo jak 150 nie wróciło...Wiem, ze trzeba wracac stopniowo do normalnego- o ile to możliwe w...
Źródło: necrosa.nethit.pl/viewtopic.php?t=9692
Temat: ODŻYWKI I ICH NATURALNE ODPOWIEDNIKI... PROSZĘ!! POMÓŻCIE!!!
tu masz jakas tabele kaloryczna, posprawdzaj wartosci odzywcze produktow: http://kalorie.net/modules.php?name=Kalorietab
Źródło: fbn.pl/viewtopic.php?t=3848
Temat: cykl z decaject i boldenonject
...jak do tego podejdziemy jezeli załozymy ze w cycku kury wagowo jest 20% białka ( wedle tabeli 21-22%) to 1 kg dziennie to ok 200g ale watpie czy tam tyle jest bo od cholery szprycy te kury dostaja podobnie jak we chudych wedlinkach gdzie 30-40 % to woda wiec jak jemy 100g to w zeczywistosci 60-70g , druga sprawa jest przyswajalnosc białek , zgodze sie ze wywaleniem kasy by było dostarczanie białek głównie z odzywek i suplementów ja osobiscie z tabel co przedstawiaja wartosci odzywcze produktów to na cyklu wedle ich wsuwam ok 5-6 g na kgmc a w rzeczywistosci jest to pewnie 3-4g dlatego pamietajmy ze producenci lubia bardzo zawyzac steżenia procentowe i wagowe najcenniejszych elementów w danym produkcie dlatego ten 1-1.5g to to naniesienie poprawki na wode zawarta we produktach i fantazje producentów Pozdrawiam ! .
Źródło: fbn.pl/viewtopic.php?t=7855
Temat: po kreatynie...?
nie trzeba dokladnie w tych godzinach. nie musi to byc rygorystyczna dieta bo kulturysta nie jestes. na poczatku sobie wylicz zapotrzebowanie na wszystko,jak juz bedziesz mial bardziej doswiadczone 'oko' do tego co jesz etc to bedzie good.ja nie patrze na diete od dawna. pamietam ja, wartosci odzywcze produktow i jem to co powinienem o porach bardzo zblizonych
Źródło: fbn.pl/viewtopic.php?t=3580
Temat: Suplementy
...jest w tym jakas prawda, musialy zostac przetworzone aby przybrac postac kapsulki czy tabletki. Rodzi sie natomiast pytanie czy ta kapsulka od razu oznacza, ze preparat jest niezdrowy, zly, lub niewartosciowy? Sadze , ze nie oznacza i jako zwolennik suplementow pozwole sobie przedstawic moja opinie w tej sprawie, jako ze wielu z nas czesto boryka sie z problemem; zazywac czy nie zazywac, co zazywac, a gdy do tego dochodzi cena, dylemat staje sie jeszcze trudniejszy. Wartosci odzywcze produktow zywosciowych. Produkty zywnosciowe ktore spozywamy wyhodowane sa najczesciej na ubogiej w mineraly i skazonej glebie. Coraz czesciej sa genetycznie modyfikowane. Badania naukowe wykazuja, ze nasze zapotrzebowanie na mineraly i substancje odzywcze jest pokrywane przez diete tylko w 40%, z uwagi wlasnie na jalowosc gleby. Zwierzeta sa niedozywione, za to nafaszerowane substancjami chemicznymi. Nie kazdy moze hodowac kury...
Źródło: ener-med.pl/forum/viewtopic.php?t=382
Temat: Co brać
">wydaje mi sie ze jajka + piers z kurczaka + chudy ser to na pewno kolo 200 jest jak nie wiecej chyba musisz sobie przejrzeć wartości odżywcze produktów
Źródło: kulturystyczni.pl/viewtopic.php?t=2335
Temat: zakupy produktow dozwolonych
Ja zajadam się wędzonymi filetami z indyka. Mają praktycznie zero tłuszczu, śladowe ilości węgli i ogromne ilości białka. Wydaje mi się, że nie chodziło tu o tego typu wędzone produkty. Skoro dozwolona jest chuda wieprzowa szynka, to tym bardziej dozwolona jest wędzona pierś z indyka. Wydaje mi się, że przede wszystkim należy zwracać uwagę na wartości odżywcze produktów a nie na to czy na opakowaniu jest hasło wędzony. Ponadto, pamiętajmy, że jednak nasze rodzime produkty spożywcze różnią się od np. francuskich. Tam pod hasłem "wędzony" mogą się kryć zazwyczaj tłuste wędliny.
Źródło: forum.dieta-dukan.pl/viewtopic.php?t=152
Temat: Dieta zgodna z grupÄ… krwi
JAK GOTOWAĆ, BY OSIĄGNĄĆ MAKSIMUM KORZYSCI ZDROWOTNYCH. Zalecane w zdrowej diecie spożywanie dużej ilości surowych produktów nie dla każdego jest możliwe i bezpieczne. Tymczasem zapisane w tabelach wartości odżywcze produktów tracimy lub niszczymy w czasie podgrzewania. W dodatku z dań na ciepło przyswajamy je w ograniczonej ilości. Warto wiedzieć, które metody przyrządzania potraw najlepiej zachowują w nich składniki odżywcze i enzymy. Gotowanie na parze W strumieniu gorącej pary twarde warzywa np. marchew, brokuły gotują się około 5 min, a liściaste np. szpinak - minutę. W ten sposób można przygotowywać również warzywa...
Źródło: zdrowo.info.pl/forum/viewtopic.php?t=162